Riet Portengen

Vanaf de eerste stappen in de wereld van Zorg & Welzijn startte Riet een zoektocht naar anders samenwerken met en tussen individuen, familie, sociale netwerken én professionals. Een zoektocht waarin volwassenen, kinderen, gezinnen, families en sociale netwerken haar de weg wezen. Hun belangrijkste boodschap: “Stop met ons te betrekken, want wij zijn betrokken. Jij bent degene die – gevraagd of ongevraagd - betrokken wordt bij ons leven! Ondersteun ons om met elkaar eigen oplossingen te bedenken!’. Dit resulteerde in de werkwijze ‘Werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën’ en vormt de basis voor de onderneming die Riet in 1998 - na vele jaren uitvoerend werk en functies in staf, management en ontwikkeling - startte. Deze werkwijze staat voor regie over eigen leven én de kracht van verbinding, voor zelfsturing én samensturing en het faciliteren van beweging om ontwikkeling en groei mogelijk te maken. Dit vraagt van individuele professionals, hun teams, organisaties en beleid de rol van facilitator te ontwikkelen.

Riet is een gedreven en krachtige inspirator met een duidelijke visie. Een verbinder die beweging wil creëren en openstaat voor nieuwe verbindingen. Dit is ook wat ze tot uiting brengt in leer- en ontwikkeltrajecten en de verdere ontwikkeling van het Werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën.

 

‘Het gaat om echt luisteren en nieuwsgierig blijven naar iemands verhaal, om faciliteren in plaats van oplossen, om vragen stellen die beweging creëren en alle perspectieven kennen om ze met elkaar te kunnen’