Kennismaken met het Werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën

20 juni 2022

Om kennis te maken met het Werken vanuit Sociale Netwerk Strategieën bieden wij een Visiedag en een workshop De Kracht van de Vraag.

Visiedag: Hoe kijken wij aan tegen familie en sociaal netwerk? Wanneer is het prettig om met hen samen te werken en wanneer is het vervelend dat zij zich met de hulpverlening bemoeien? Wie zijn de deskundigen als het gaat om het leven van de cliënt en de mensen om hem heen? Wie bepalen de koers, nemen de beslissingen, maken plannen en voeren deze uit?

Iedereen heeft positieve ervaringen, maar ook negatieve ervaringen. Iedereen heeft een mening over de mate van samenwerken met familie en sociaal netwerk. Iedereen heeft zelf ook wel eens meegemaakt dat jezelf, een familielid of vriend hulp nodig heeft van professionals. Welke rol mag jij daar in spelen? Hoe willen wij, professionals, samenwerken met familie en sociaal netwerk? Hoe creëer je beweging die groei en ontwikkeling mogelijk maken?

Kortom allemaal intrigerende vragen die de deelnemers op een interactieve en creatieve manier gaan verkennen met elkaar! Een dag waar ieder perspectief telt en iedereen zijn ervaringen, ideeën en beelden kan inbrengen.

Workshop De Kracht van de Vraag: De Kracht van de Vraag gaat verder op de Kunst van het Vragen Stellen. Een manier van vragen stellen waardoor niet de professional onderzoekt en verkend, maar de cliënt , zijn familie en sociaal netwerk verkennen. Vragen die nieuwsgierig zijn faciliteren. Vragen die mogelijk maken dat eigenaarschap ontstaat, nieuwsgierig zijn en verbinding met de ander. In deze  workshop oefenen en ervaren deelnemers welke vragen beweging creëren in verbinding met verschillende manieren van luisteren. Vragen komen meer voort uit de manier van luisteren, dan vanuit een technische vaardigheid.

Nieuwsgierig zijn naar de ander is belangrijk in de basishouding. Wat gebeurt er als wij nieuwsgierig worden naar onszelf? Welke patronen hebben wij ons eigen gemaakt die ons luisteren vertroebelen en daarmee onze vragen ontkrachten? Hoe bewuster het luisteren, hoe krachtiger de vraag!

Hoe? Dat ervaar je in deze workshop!

Wilt u in gesprek met ons vul dan het onderstaande contactformulier in.

Contact

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

 

Verdieping in het Werken vanuit Sociale NetwerkStrategieën

Smaakt de kennismaking naar meer? We hebben een aantal trainingen ontwikkeld om echt vanuit Sociale Netwerk Strategieën te gaan werken waaronder onderstaande trainingen. Om de training op maat af te stemmen op uw organisatie gaan we graag in gesprek.

Lees meer

Trainingen met Open Inschrijving

Voor (kleinere) organisaties, individuele deelnemers of organisaties die nieuwe instroom van medewerkers willen opleiden bieden wij een aantal keer per jaar een aantal van onze trainingen aan met Open Inschrijving.

Lees meer